Knežević otvara televiziju A1

Podijeli

“Atlas Media grupa” sprema se da uskoro pokrene novu televiziju koja će se zvati A1, potvrđeno je „Vijestima“ iz Atlas grupe.

Pred Privrednim sudom od marta 2017. vodi se stečajni postupak protiv Atlas televizije, koji je pokrenula Agencija za elektronske medije. Njegov ishod čeka 36 bivših zaposlenih u Atlas televiziji, kojima se duguje oko 800 hiljada eura za plate i poreze, potvrđeno je „Vijestima“.

Ukupan dug Atlas televizije je oko tri miliona eura. Pet firmi kojima se najviše duguje su Atlas grupa d.o.o. – 1.227.040 eura, Poreska uprava 882.209 eura,  Radiodifuzni centar 118.884,  Atlas Media  grupa  101.260,90 eura i 800 hiljada eura za 36 bivših radnika.

Kada je stečaj pokrenut televizija Duška Kneževića gotovo da nije imala imovinu, jer je RTV Atlas d.o.o Podgorica opremu prodao za oko 7.700 eura   Atlas Media grupi, istog vlasnika.

Odbor povjerilaca u kome su, između ostalog i bivši zaposleni, tražio je od Privrednog suda da poništi taj ugovor i utvrdi pravu vrijednost opreme, koja, kako smatraju, vrijedi mnogo više.

Na pitanje da li je tačno da uskoro kreće televizija pod nazivom A1, iz Atlas Media grupe su odgovori potvrdno.

“Atlas Media Group potvrđuje da uskoro pokreće A1 televizijsku stanicu. Cilj nam je da Crna Gora ima TV stanicu koja neće robovati stereotipima i na kojoj će svi relevantni društveni akteri imati mogućnost da prezentuju svoje viđenje crnogorske stvarnosti,” saopšteno je “Vijestima”.

Upitani da li će u novoj TV biti angažovani bivši novinari i ostali zaposleni TV Atlasa, u odgovoru  se navodi:

“Imajući u vidu ranije navođene otežane okolnosti rada crnogorskih komercijalnih medija i time rezultiranu zaostatak u isplatama, bili smo veoma korektni prema zaposlenima sa uslovima angažmana. Ulagali smo u njihovo obrazovanje, pružali im mogućnost da imaju dodatne angažmane koristeći kapacitete RTV Atlas. To znaju svi koji su radili na Atlas TV. Atlas Media Group će, naravno, raditi na tome da sa zaposlenim na nekadašnjoj Atlas TV nađe zajedničko rješenje“.

Oni dodaju da će „kriterijum za angažmane, kao i do sada, i  na novom kanalu A1 biti programske potrebe, kvalitet i profesionalnost.

“ Gotovo svi trenutno angažovani na projektu su i bivši zaposleni na RTV Atlas“, navodi se u odgovoru.

Bivši zaposleni od TV Atlas potražuju 10 plata vrijednih oko 210 hiljada eura, plus neplaćene poreze i doprinose za tri godine, vrijednosti od oko 600 hiljada eura.

Stigao zahtjev za kupovinu Invest banke Montenegro

U Centralnu banku je, kako saznaje Pobjeda, stigao zahtjev za kupovinu Invest banke Montenegro, vlasništvo Duška Kneževića. Ko je zainteresovan za ovu banku nijesmo uspjeli da saznamo, ali je izvjesno da se čeka odluka Centralne banke.

Iz Centralne banke Pobjedi su potvrdili da su dobili zahtjev, ali nijesu htjeli da saopšte o kojoj se banci i investitoru radi.

“Svakako, postoji aktuelno zvanično interesovanje za sticanje kvalifikovanog učešća u jednoj od banaka koja posluje u Crnoj Gori. Međutim, ne možemo dati više informacija u ovoj fazi odlučivanja po zahtjevu. Razlog je uvažavanje načela ekonomičnosti i efikasnosti postupka i načela utvrđivanja istine – koje prepoznaje Zakon o upravnom postupku, kao i obaveza Centralne banke koja teži ka ostvarenju bazičnog instituta upravnog postupka u smislu pravilnog i potpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Razlog je i naša dužnost da vodimo računa o uspješnosti i kvalitetu ostvarivanja i zaštite prava i pravnih interesa učesnika u postupku”, objasnili su iz Centralne banke razloge zbog kojih ne mogu da saopšte o kojoj se banci radi.