Kladionice Mozzart se šire u Keniji

Podijeli

Srpski lider u industriji igara na sreću, kompanija Mozzart, sve više širi poslovanje u Keniji otvaranjem novih uplatnih mjesta, ali i uspostavljanjem dobre saradnje s lokalnim kompanijama.

Inače, Mozzart trenutno ima više od 460 poslovnica i 2500 zaposlenih u Srbiji, Rumuniji, Republici Srpskoj i Makedoniji. U ponudi je više od 250 standardnih igara na fudbalske utakmice i više od 400 specijalnih igara na ostale sportove.

Otvaranjem prvih poslovnica kompanije Mozzart na afričkom kontinentu uveden je sistem priređivanja igara na sreću prilično različit od onog na kojeg su navikli tamošnji igrači, pišu Večernje novosti, dodajući da su uplatna mjesta firme Mozzart Bet Kenya u poslovnoj zoni Nairobija prvi posjetioci opisali kao savremena i ugodna.

Budući da Kenijci novčane transakcije obavljaju mobilnim telefonima, kompanija Mozzart Bet Kenya udružila je snage s najvećim mobilnim operaterom u toj zemlji, kompanijom Safaricom, da bi uspješan model poslovanja prilagodili specifičnostima tržišta igara na sreću u Africi i potrebama tamošnjih klijenata. Tako će Mozzart Bet Kenya svojim novim igračima omogućiti više od 400 igara na fudbalske utakmice, kao i mogućnost sportskog klađenja uživo ali i virtuelne igre.

Mozzart Bet Kenya trenutno zapošljava 50 radnika, ali će ih u sljedećem periodu u većim gradovima zaposliti još najmanje 1.000. Dragan Županjevac, ambasador Srbije u Keniji, najavio je otvaranje barem još deset poslovnica Mozzart Bet Kenya u Nairobiju, a potom i u ostatku države.

Osim što je sistem klađenja prilagodio navikama Kenijaca, Mozzart je svojim novim igračima omogućio i potpuno novo iskustvo, kako u sportskom klađenju, tako i zabavi. Nacija poznata po klađenju iz razonode od samog početka prepoznala je visok nivo Mozzartove usluge, pa su poslovnice srpskog priređivača igara na sreću već pune, a njihovi gosti ih opisuju kao “sportsko-zabavni raj”.

Riječ je o luksuznim kladionicama, kakve dosad nijesu imali prilike vidjeti, navode Večernje novosti. Mozzart je pokrenuo i program razmjene zaposlenih, koji podrazumeva odlazak srpskih radnika u Keniju, ali i dolazak Kenijaca u Srbiju, kako bi se zaposleni usavršavali i sticali nova iskustva u poslovanju. Osim toga, Mozzart je u Keniji organizovao edukacije o načinima prevencije prekomjerne konzumacije igara na sreću, odnosno prepoznavanja simptoma ovisnosti o kocki.