Prihodi Intersporta u Crnoj Gori porasli čak 37,5 odsto

Podijeli

Grupa INTERSPORT ISI u prošloj je godini ostvarila 101 miliona eura prihoda, što je 13 odsto više u poređenju s 2016. godinom.

Crnogorski Intersport povećao je prihode za čak 37,5 odsto u 2017, a nedavno je otvoren novi objekat, i to u Budvi.

Time je lanac od pet postojećih prodavnica u Podgorici, Nikšiću, Herceg Novom, Baru, Ulcinju, proširen na šest.

Grupa je položaj prvog sportskog trgovca u regiji, koja osim u Crnoj Gori posluje u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Albaniji i na Kosovu, ojačala širenjem maloprodajne mreže kada joj se u 2017. godini priključilo jedanaest novih Intersport prodavnica kao j pet The Athlete’s Foot i tri franšizne prodavnice.

U 2017. godini grupa Intersport ISI povećala je prodaju na svim tržištima na kojima je prisutna. U poređenju s prethodnom godinom, prihodi od prodaje u Sloveniji narasli su za 9,3 odsto (zajedno s izvozom), u Hrvatskoj za 11,9 odsto, u Srbiji za 21,4 odsto, a u Bosni i Hercegovini za 9,7 odsto, što je uvrštava među najuspješnije Intersportove organizacije na svijetu.

“Dobri poslovni rezultati povezani su s rastom prodaje, kako u postojećim tako i na brojnim novim prodajnim mjestima. U 2017. godini započeli smo s novom pričom u segmentu sportske mode kada smo s kompanijom Intersport International Corporation sklopili franšizni ugovor za lanac The Athlete’s Foot. Ponosni smo na usklađeni, višekanalni tržišni pristup”, kazala je Mateja Jesenek, direktorica grupe INTERSPORT ISI, prenosi seebiz.eu.

U Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj grupa Intersport ISI prošle je godine otvorila 11 novih Intersport prodavnica kojima su se pridružile i tri franšizne prodavnice u Albaniji i na Kosovu. U Sloveniji, Srbiji i u Hrvatskoj vrata je otvorilo takođe i prvih pet prodavnica The Athlete’s Foot.

Od ukupno 128 prodajnih mjesta u regionu, čak je 19 otvoreno prošle godine. To znači da je gotovo 15 odsto prodavnica, odnosno svako sedmo prodajno mjesto, novo.

Investicije u prodajne površine ostaju jedan od prioriteta u 2018. godini, a grupa Intersport ISI usmjeravaće se uglavnom na tržišta koja zbog svoje veličine predstavljaju još neiskorišćeni potencijal i na nove lokacije gdje Intersport još nije prisutan.

Grupa Intersport ISI planira ubrzan rast na području internet trgovine.