I Playboy obrisao svoj Facebook profil

Podijeli

Nakon što su brojni korisnici odlučili da zauvijek napuste tu društvenu mrežu, na brisanje svog Facebook profila odlučio se i Playboy.

Kako su pojasnili iz Playboya, na brisanje profila koji je pratilo oko 25 miliona obožavalaca odlučila je vijest o “Facebookovom navodnom lošem upravljanju korisničkim podacima i učvrstila njihovu odluku da prekinu sa svim aktivnostima na toj platformi”.

“Više od 25 miliiona obožavaoca kontaktira Playboy kroz naše Facebook stranice i ne želimo biti učesnici u izlaganju njihovih podataka”, stoji u službenom saopštenju iz Playboya.

Nijesu zaboravili ni pecnuti Facebook koji ih je godinama blokirao i cenzurisao zbog objavljivanja fotografija nagih žena i muškaraca.

Godinama je Playboy imao problema u izražavanju svojih vrijednosti na Facebooku zbog njihovih strogih pravila.

“Zbog toga smo morali promijeniti način na koji komuniciramo s našim obožavaocima, ne bismo li se prilagodili Facebookovim stavovima o tome što nije prikladno na njihovoj platformi. Playboy se uvijek zalagao za lične slobode i slavljenje seksa. Danas smo napravili još jedan korak u toj borbi”, stoji na kraju objave iz Playboya.

Zanimljivo je kako je, baš kao i Tesla i SpaceX, Playboy takođe zadržao svoj Instagram profil iako je ta društvena mreža takođe u Facebookovom vlasništvu, piše Zimo.