Flixbus stiže u Crnu Goru

Podijeli

Najveći njemački autobuski prevoznik Flixbus planira širenje poslovanja u regionu, a uskoro otvora linije i u Crnoj Gori, saznaje portal Investitor.

Prepoznatljivi Flixbusovi autobusi trenutno posluju u Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji a u narednom periodu planiraju širenje poslovanja u Crnoj Gori, Albaniji, Kosovu i Grčkoj, saopšteno je Investitoru nezvanično iz kompanije.

Osim po velikim i udobnim autobusima, Flixbus je prepoznatljiv i po niskim cijenama karata, njihovoj online prodaji, GPS praćenju i nizu usluga tokom prevoza.

Uspjeh kompanije, kako se navodi na njihovom sajtu, temelji se na digitalizaciji tradicionalnog načina putovanja.

“Uz tehnološke inovacije poput online rezervacije i kupovine autobuskih karata, FlixBus aplikaciju, besplatan Internet i GPS Live Tracking za praćenje autobusa, predstavljamo novi način putovanja. Kroz planiranje i dinamično upravljanje cijena, našem putniku uvijek nudimo ono najbolje. Usko sarađujemo i podržavamo mala i srednja regionalna preduzeća: naši regionalni autobuski partneri, najčešće porodične kompanije s decenijama iskustva, odgovorni su za zelenu FlixBus flotu. Tako se inovacije, duh start-upa i jak, međunarodni brend susreću s iskustvom i kvalitetom tradicionalnih poduzeća”, navode iz kompanije.

Autobusi Flixbusa su opremljeni najsavremenijom Wi-fi opremom što putnicima obezbjeđuje brz i stabilan internet, električne utičnice, toalet a tokom putovanja putnicima su na raspolaganju i osvježenje i hrana.

Od startapa do giganta

FlixBus su osnovala tri mlada preduzetnika iz Minhena s ciljem održivog putovanja koje će ujedno biti udobno i prihvatljivo svakom putniku. U isto vrijeme drugi njemački start-up MeinFernBus započeo je širenje svoje mreže zelenih autobusa iz Berlina u druge gradove širom Njemačke.

“Nakon kraja željezničkog monopola 2013. godine, ova dva njemačka start-upa pozicionirali su se kao lideri na njemačkom autobuskom tržištu te su time nadjačali druge međunarodne korporacije. Nakon što su se timovi iz Minhena i Berlina udružili, FlixBus je postao dominantan lider u Njemačkoj”, navodi se na sajtu kompanije.

Od 2015. godine FlixBus se širi na međunarodno tržište: osnovao je domaće autobuske mreže u Francuskoj, Italiji, Austriji, Holandiji i Hrvatskoj i pokrenuo međunarodne linije u Skandinaviji, Španiji, Engleskoj kao i centralnoj i istočnoj Evropi.

Danas Flixbus predstavlja najveću evropsku međunarodnu mrežu autobuskih linija.

Više o kompaniji, linijama i cijenama, možete čitati na njihovom zvaničnom sajtu.