Dizel u BiH 17 odsto jeftiniji nego u Crnoj Gori

Podijeli

Da li se isplati poći u neki od obližnjih gradova u Hercegovini i natočiti pun rezervoar goriva, pitanje je koji mnogi crnogorski vozači postavljaju ovih dana, nakon što su skočile cijene svih vrsta goriva.

U Bosni i Hercegovini gorivo je tradicionalno najjeftinije u regionu, čak i nakon povećanja akciza u toj zemlji u februaru. Litar eurosupera 95 u toj zemlji trenutno košta 2,16 konvertibilnih maraka (KM) ili 1,1 euro, u odnosu na crnogorskih 1,41 eura. Zanimljivo je da je u BiH litar eurosupera 95 jeftiniji od dizela, i to za jedan pfenig (manje od pola centa).


Litar dizela u BiH košta 2,17 KM, ili 1,11 euro, 17 odsto jeftinije nego u Crnoj Gori, gdje će do 12. juna koštati 1,3 eura.

Litar eurosupera 98 u BiH košta 2,26 KM, ili 1,16 eura, što je čak 24 odsto jeftinije nego u Crnoj Gori, gdje košta 1,44 eura.

U zavisnosti koje gorivo koristi Vaš automobil, kolika je snaga motora i kapacitet rezervoara, lako možete napraviti računicu da li vam se isplati da putujete u BiH samo da bi kupili gorivo.