Treasure Hunt of Montenegro: Nova turistička platforma Crne Gore

Podijeli

Na VIII Berzi preduzetničkih ideja, održanoj na Univerzitetu Donja Gorica, predstavljen je Treasure Hunt of Montenegro – inovativna turistička platforma i interaktivna mapa, koja će doprinijeti pozicioniranju Crne Gore kao destinacije.

“Crna Gora je destinacija koja mnoge ostavlja bez daha. Neki je povezuju sa Monte Karlom, neki nazivaju zemljom netaknute prirode… a za nas je ona zapravo zemlja skrivenog blaga. Na pitanja mnogih prijatelja i kolega iz inostranstva, uvijek sam govorio da je njena specifičnost što je toliko mala i da se za veoma kratak period može posjetiti veliki broj autentičnih lokaliteta”, istakao je Goran Ćetković, osnivač platforme.


Treasure Hunt of Montenegro je digitalna platforma i inovativna mapa koja omogućava turistima da prateći cirkuralnu rutu, u periodu 3-7 dana, na zanimljiv način otkriju sve čari naše zemlje, dožive je i iskuse ono što ona zaista jeste. Zatim, platforma će doprinijeti i lokalnim brendovima i turističkim servisima, koji će biti mapirani na njoj, da lakše predstave svoje servise i proizvode.

“Kultura, tradicija, običaji, predivna predjela… je sve ono što ona zapravo nudi, sve ono što ona zapravo jeste. Tako je vidimo mi kao tim… a tako treba i da je vide i dožive svi oni koji je posjete. Slijedeći strast, zamisao i rezultate istraživanja, nismo bili sigurni gdje će nas realizacija projekta odvesti, ali smo duboko u sebi znali da će ona predstavljati prekretnicu u inovativnom predstavljanju destinacije i da će prije svega biti servis koji će biti koristan kako stranim turistima, tako i lokalnom stanovništvu”, istakla je Bojana Minić, suosnivač platforme.

Kako Crnu Goru kao destinaciju treba predstaviti prateći kvalitet onoga što nudi, mapa sadrži svega Top 5 preporučenih tačaka po opštini. Za sve turiste koji ipak pri posjeti Crnoj Gori neće imati konstantan pristup internetu, kreirana je i offline verzija.

Ključna karakteristika mape jeste što kroz njen interaktivan, zanimljiv dizajn vodi turistu na avanturu u vidu Igre otkrivanja skrivenog blaga, ali ga ne uslovljava da prati putanju ili vezuje za neki aranžman. Vođeni duhom avanturiste, osnivači su slobodu istraživanja stavili kao primarnu vodilju.

Platforma je nakon participacije na Berzi preduzetničkih ideja dobila pozitivne kritike i podršku, kako od kompanije ComTrade koja je na licitaciji dala najveću ponudu za podršku ideji, tako i od MEBAN-a Crnogorske mreže biznis anđela i njenog suosnivača prof. Ivana Jovetića. Nekoliko dana nakon održavanja same berze, ostvarena je i saradnja sa TO Kotor.

“Participacija na berzi i podrška koja nam je pružena, pokazatelj su da je crnogorsko društvo spremno da podrži ideje koje će doprinijeti njegovom razvoju. Vjerujemo da je uz što veći broj sličnih inicijativa, Crna Gora na dobrom putu da postane i destinacija usmjerena ka digitalnim inovacijama”, rekla je Ivana Martinović, koordinatorka Projekta

Treasure Hunt of Montenegro projekat će biti predstavljen i na WBAF – Take Invest Summit-u 2019. godine u Istanbulu.

Oficijelno lansiranje platforme biće upriličeno početkom juna, uz podršku Turističke Organizacije Kotora, saopštili su osnivači platforme.