EBRD otvara regionalno sjedište za Zapadni Balkan u Beogradu

Ilustracija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na čelu sa potpredsjednikom te finansijske institucije Alenom Pijuom, koji ju je obavestio da će u Beogradu biti regionalno sjedište EBRD-a za svih šest zemalja Zapadnog Balkana.

„To je važna promjena i znak da EBRD želi da bude još prisutniji na terenu, na cijelom Zapadnom Balkanu i u Srbiji, kao najvažnijoj zemlji regiona“, rekao je Piju, javljaju beogradski mediji.


Mihajlovićeva i Piju su razgovarali o realizaciji infrastrukturnih projekata.

Ministarka je rekla da postoji dobar napredak na projektima koje Srbija realizuje uz finansijsku podršku EBRD-a i da očekuje još efikasniju saradnju sa EBRD-om na novim projektima, uključujući izgradnju prve dionice autoputa Niš–Merdare–Priština, od Niša do Pločnika, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Na sastanku je analizirana realizacija projekata koje EBRD finansira na drumskom Koridoru 10 i Projektu rehabilitacije puteva i unapređenja bezbjednosti saobraćaja, na modernizaciji željeznice, kao i o planiranim ulaganjima u vodnom i vazdušnom saobraćaju.

jun 11, 2018 at 1:08 pm