Edi Rama najavio autoput od Skadra do Ulcinja

Ilustracija

Albanske vlasti odlučile su da grade auto-put na relaciji Šenđi-Velipolje, a sudeći po video animaciji koju je na svom Facebook profilu objavio albanski premijer Edi Rama, trasa puta bi se spojila i sa Ulcinjom.

Na video snimku koji panoramski prikazuje plan puta može se vidjeti da je zamišljena i izgradnja mosta preko rijeke Bojane. Most je planiran tačno pored račvanja rijeke nadomak Ulcinja.

Velipolje je inače maleni tursitički grad u Albaniji udaljen svega 19 kilometara od Ulcinja, a slijedi odmah u produžetku Velike Plaže. Put bi bio dužine 66,3 kilometra.

Ukoliko bi se, po planu, ovaj put izgradio to bi bila odlična prilika za razvoj turizma i ekonomije, samim tim jer bi Ulcinj bio direktno spojen sa Grčkom i Albanijom.

Kako je najavljeno, izgradnja puta bi trajala do 2020. godine.

“Dugoočekivani autoput bi smanjio putovanje na samo sat vremena, a uz to bi razvili elitni turizam, ekonomiju i zapošljavanje ljudi na cijelom ovom području”, napisao je Edi Rama na Facebooku a prenosi CdM.

.

MIRËMËNGJES 😃dhe me këto pamje të projektit të rrugës së shumëpritur turistike prej dekadash, Shëngjin-Velipojë, një aks panoramik që shkurton më shumë se një orë lidhjen mes tyre, hap perspektivën e zhvillimit të turizmit elitar, rrit ekonominë e punësimin në krejt zonën, ju uroj një ditë të bukur🌹

Geplaatst door Edi Rama op woensdag 13 juni 2018

jun 14, 2018 at 2:07 pm