Online servis za čišćenje – slovenački start-up godine

Podijeli

Start-up kompanija Next koja razvija online platformu Beeping na kraju prvog dana međunarodne konferencije Podim u Mariboru proglašena je najboljim slovenačkim start-upom u 2018. godini.

Za nagradu se u finalu takmičilo pet start-upa koje su nakon javnog poziva predložili najaktivniji učesnici slovenačkog start-up eko-sistema.

Nagrada slovenački start-up godine dodijeljena je jedanaesti put. Ovogodišnji pet finalista, osim kompanije Next, bili su Event Registry, Gotoky, MAG-LEV Audio in Smart Optometry, koji su izabrani među trinaest predloženih start-upa. Riječ je uglavnom o tehnološkim start-upima, uglavnom korisnim aplikacijama za mobilne uređaje, među kojima se isticao lebdeći gramofon MAG-LEV.

Minimalna ulaganja

Hiljade domaćinstava širom Evrope traži redovnu ili pomoć pomoć za čišćenje kuća ili privrednih prostorija. Ne postoji legalno, transparentno tržište za usluge čišćenja kuće i jedno od rješenja je crno tržište, koje je nezakonito, nepredvidljivo, pa je u tome Beeping vidio veliku poslovnu priliku, objašnjava Siol.net a prenosi Poslovni dnevnik.

Kompanija Next, na čelu s Janom Dobrilovičem i Davidom Moharom, u manje od dvije godine uspjela je uz minimalna ulaganja izgraditi prepoznatljivi brend za brzo, sigurno i efikasno angažovanje provjerenih čistača za dom. Više od 16.000 registrovanih korisnika u Sloveniji i Hrvatskoj ima pristup do više od 100 profesionalnih čistača. Većina ili 75% svih operacija čišćenja sprovodi se u pretplatničkom modelu ili s godišnjim pretplatama. Na taj način uspijevaju osigurati održivi poslovni model, koji iz mjeseca u mjesec stvara visok rast poslovanja.

Plan – 400.000 eura prihoda

Zaključena su i važna partnerstva s međunarodnim firmama kao što su Generali i Henkel, a nedavno su ušli u partnerstvo s NLB-om. Tako će novim klijentima pod sloganom “Više vremena za vas” dati beeping čišćenje, a postojeći kupci platforme dobiće praktične poklone za njihovo slobodno vrijeme. Ove godine planiraju prihod od oko 400 hiljada eura. Pažnja i finansijska sredstva biće usmjereni na to da postanu prva pametna platforma za podršku domaćinstvima, koja će pomoću vještačke inteligencije i mašinskog učenja pružiti odgovarajuće postavke i sredstva za čišćenje, kao i više personalizovani marketing i bolje korisničko iskustvo.

Nakon ulaska na slovenačko tržište u Ljubljani i hrvatsko u Zagrebu, start-up platforma Beeping želi osvojiti gradove centralne i istočne Evrope, kao što su Budimpešta, Prag i Varšava.