Mask najavljuje Tesla Roadster s raketnim motorima

Podijeli

Noćas je Ilon Mask, ničim izazvan, najavio kako će novi Teslin Roadster, najavljen za 2020. godinu, dolaziti i sa “SpaceX” paketom opreme.

Ta dodatna oprema će uključivati desetak raketnih potisnika postavljenih po cijelom vozilu, a služiće za poboljšanje ubrzanja i najveće brzine ali i bolje kočenje i prolaske kroz zavoje – a možda će omogućiti Roadsteru i da poleti!?


Leteći automobili, vidimo to u posljednje vrijeme, san su mnogih iz tehnološke industrije. Takođe, ideja s posebnim mlaznicama za pomoć pri vožnji (doduše, jednokratnih, i s komprimovanim vazduhom) nedavno je dospjela u medije jer Bosch namjerava da ih ugradi u motocikle – pa je možda Bosch i inspirisao šefa Tesle na ugradnju nečeg takvoga u svoj najbrži automobil.

Naime, kroz nekoliko odgovora tviterašima kasnije je pojasnio kako bi se trebalo raditi o vazdušnim mlaznicama koje će se uključivati po potrebi, dok bi se rezervoar za pritisak sa zrakom punio putem pumpe kad god to bude moguće, s obzirom na korišćenje struje iz baterija vozila.

S druge strane, prvu Twitter objavu Mask je nadopunio s pričom o svom životnom putu i ponovno se dotaknuo novinarstva, pa je sasvim moguće da je ovom najavom raketnog Roadstera samo htio dodatno privući pažnju na sebe i svoju kompaniju, pritom koristeći medije koji svaku njegovu objavu prenose bez rezerve.

Bug.hr