Tura kroz Amazon Go prodavnicu: Pogledajte kako izgleda trgovati u radnji bez kase i prodavca

Podijeli

Amazon trenutni ima četiri svoje Go prodavnica, tri u Sijetlu i jednu u Čikagu. Očekuje se da se otvore još u Njujorku i San Francisku, a to je smo početak, jer prema izvještaju Bloomberga, ova kompanija planira da otvori 3.000 Go radnji do 2021. godine.

Prema navodima, do kraja ove godine, postoji mogućnost da se otvori 50 prodavnica bez kasira. Glavni problem bi mogli da budu troškovi. Za otvaranje prvog Amazon Go bio je potreban hardver u vrjednosti oko milion dolara. Ukoliko se fokusiraju na gotovu hranu umjesto na namirnice mogli bi da povećaju svoj profit, pa su neke od postojećih radnji to već počele da rade. Pored toga, ukoliko otvore više radnji u dijelu gdje ide isti metro mogli bi još dodatno da smanje troškove, jer bi tada mogli da dele istu fabriku za proizvodnju hrane.

Bloomberg navodi da se Amazon fokusira na urbanim metro područjima, kojima bi bilo značajno da imaju radnje bez kasira, kao i restorani kao što su Subway, Panera i Pret A Manger, gdje može da se dođe do brzog obroka.

A kako izgleda kupovina u Amazon Go prodavnici, pogledajte u videu koji je snimio Josip iz BiH: