Ritz Carlton Montenegro biće otvoren 2023.

Podijeli

Privode se kraju pripreme za početak izgradnje rizorta Ritz Carlton Montenegro u Herceg Novom vrijednog 210 miliona eura a očekuje se da će hotel biti otvoren na ljeto 2023, saopšteno je tokom sastanka predsjednika Vlade Duška Markovića sa predstavnicima renomiranih svjetskih kompanija Northstar i Marriott.

Vlasnik projekta Ritz Carlton Montenegro Mohamed Al Sager, saopštio je da pripreme za gradnju rizorta u Herceg Novom teku zadovoljavajućom dinamikom, da će hotelski operater biti renomirana svjetska hotelska kompanija Marriott, te da su obezbijedili da u Crnu Goru dođe jedan od njihovih 30 luksuznih brendova, Ritz Carlton.

“Rizort Ritz Carlton Montenegro biće hotel od 300 jedinica, mješovitog modela poslovanja – sa 120 hotelskih jedinica i 180 apartmana. Očekuje se da prva faza projekta, u kojoj će biti izgrađen hotel, 113 apartmana i 13 vila te četiri restorana, bude završena na ljeto 2023. godine”, saopšteno je iz Vlade.

Marković je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo što će kompanije takvog svjetskog renomea investirati u Crnu Goru i donijeti ne samo novac, već znanje, iskustva i biznis etiku.

“Vlada ima ozbiljnu infrastrukturnu agendu koja će obezbijediti novi kvalitet rizortima na tom dijelu crnogorskog primorja”, rekao je Marković i u tom kotekstu ukazao na odluku o valorizaciji aerodroma i zahtjev za gradnju vodnog terminala u Tivtu, kao i na izgradnju bulevara sa četiri trake između Budve i Tivta, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili i da ovakav rizort pruža velike mogućnosti za nova radna mjesta za crnogorske građane i razgovarali o uspostavljanju Marriott akademije koja bi omogućila sticanje novih znanja i vještina za rad u turizmu.