Država spašava avio-kompaniju: Dug Montenegro Airlinesa od 80 miliona eura je obaveza Vlade

Podijeli

Država će sačuvati Montenegro Airlines jer je Vlada obavezna da sačuva imovinu preduzeća, koje je 100 odsto državno, rekao je premijer Duško Marković.

On je u intervjuu Radio-televiziji Crne Gore podsjetio da je dug nacionalnog avio-prevoznika 80 miliona eura i da to ostaje obaveza Vlade.

Država se ne odlučuje da ugasi Montenegro Airlines ili da uvede stečaj iz više razloga, dodao je.

“Dobri ekonomisti kažu da je direktni doprinos Montenegro erlajnsa crnogorskoj ekonomiji u finansijskom smislu između 100 i 150 miliona”, kazao je Marković.

On je istakao da se intenzivno radi na pripremi posebnog zakona, kojim će se omogućiti da se u roku od pet godina riješi pitanje duga Montenegro erlajnsa.

“Vlada neće ugasiti MA, jer je on u interesu zaposlenih i stručnih ljudi koji tamo rade”, zaključio je Marković.

Govoreći o koncesiji za Aerodrome, Marković je kazao da je infrastruktura na nedopustivo niskom nivou i da se to pitanje moralo hitno riješiti, ali da je, ipak, zadovoljan upravljanjem u tim preduzećima.

Kako je naveo, 30. oktobra je predstavljanje potencijala prvim zainteresovanim koncesionarima, i da postoji veliko interesovanje.

“Aerodrome će dobiti najbolja kompanija sa najvećim potencijalom”, istakao je Marković, dodajući da će postupak biti transparentan.

Prema njegovim riječima, stav Socijaldemokrata oko valorizacije Aerodroma nije i neće poremetiti odnose u Vladi.