Luka Bar zaplijenila topove od kompanije iz Libana

Podijeli

Luka Bar zaplijenila je vojnu opremu od kompanije iz Libana koja nije plaćala naknadu za skladištenje, procijenjene vrijednosti od 597.000 eura.

Prema informacijama Vijesti, riječ je o nekoliko brodskih topova koji se više od decenije nalaze u skladištu Luke Bar i za koje u tom periodu njihov vlasnik kompanija iz Libana nije plaćala zakup.

Revizor navodi da je vrijednost zaplijenjene vojne opreme u finansijskim knjigama uvrštena u stavku zalihe kao “roba u obradi, doradi i manipulaciji” čija je vrijednost 597.611 eura.

U obrazloženju revizora se navodi da je osnov za preuzimanje odredba lučke Tarife – Opšti uslovi poslovanja, prema kojoj je rok čuvanja uskladištenog tereta kojem nije poznat vlasnik tri mjeseca, nakon čega matično društvo njime “slobodno raspolaže””.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, Luka Bar će pokušati da proda ove vojne brodske topove u saradnji sa Ministarstvom odbrane.

Luka Bar je, prema izvještaju za prošlu godinu, ostvarila neto profit u iznosu od 925.101 eura, što je značajno bolji rezultat u odnosu na godinu dana ranije, kada je kompanija zbog reprocjene imovine, bila u gubitku 20,4 miliona eura.