Razvode se Bil i Melinda Gejts

Podijeli

Predsjednik kompanije Microsoft milijarder Bil Gejts, objavio je na Twiteru da se razvodi od supruge Melinde, a u obrazloženju te odluke on navodi da “ne vjerujemo da se možemo zajedno razvijati kao par u sljedećoj fazi našeg života”.

Bil (65)i Melinda (56) bili su u braku 27 godina, prenose agencije.

“Nakon dosta razmišljanja i puno rada na našem odnosu, odlučili smo da okončamo naš brak”, napisao je Bil Gejts.

Isto je učinila i Melinda.

“U posljednjih 27 godina odgojili smo troje sjajne djece i stvorili fondaciju koja djeluje u cijelom svijetu kako bi omogućili svim ljudima zdrav i produktivan život. I dalje dijelimo uvjerenje u tu misiju i nastavićemo zajednički rad u fondaciji, ali više ne vjerujemo da se možemo zajedno razvijati kao par u sljedećoj fazi našeg života”, prenosi Bonitet.com.

Melinda Gejts podnijela je u ponedjeljak zahtjev za razvod u okrugu King u državi Vašington, prenosi CNN. U dostupnim dokumentima nijesu objelodanjeni finansijski detalji, ali američki mediji ističu da će to biti jedan od najsloženijih i najskupljih razvoda jer je kada se par upoznao Microsoft vrijedio 35 milijardi dolara, a sada 1,9 hiljada milijardi dolara.

Iako porodica Gejts nije pružila detalje o tome kako će strukturirati svoje finansije, vjeruje se da imaju predbračni sporazum, piše New York Times.

Ona je između ostalog najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Americi i ima velike uloge u mnogim drugim granama poput lanca hotela Four Seasons, Kanadskoj nacionalnoj željeznici i AutoNation, najvećem lancu auto kuća u zemlji.

Bil i Melinda Gejts sreli su se u Microsoftu, najvećoj softverske kompanije na svijetu, čiji je bio jedan od dvojice osnivača 1970-ih i na njegovom čelu. Započela je kao menadžer za prodaju proizvoda, kao jedina žena u prvoj klasi diplomaca MBA koja se pridružila kompaniji, a na kraju je napredovala i postala generalni direktor informacionih proizvoda, radeći na projektima kao što je enciklopedija Encarta.

Upoznali su se ubrzo nakon što se ona pridružila kompaniji 1987. godine, na poslovnoj večeri u Njujorku.