mobilni telefon, mobile phone, work, posao, work from home, posao od kuće, posao sa daljine, remote work

Infinum osnovao firmu u Crnoj Gori: Okupili 15 ljudi i ulažu 3 miliona eura

Podijeli

Jedna od vodećih hrvatskih IT firmi Infinum nastavlja širenje na nova tržišta te otvara kancelariju u Podgorici, kaže za agenciju Hinu operativni direktor ove firme specijalizovane kompanije za razvoj mobilnih aplikacija, mobilnih igara i web aplikacija Nikola Kapraljević.

Kapraljević naglašava da su uz kancelarije u Hrvatskoj (u Zagrebu i Varaždinu), Sloveniji i Njujorku, okupili i kvalitetan tim u Crnoj Gori sa 15 ljudi, te da trenutno rade i na projektiranju veće kancelarije u Podgorici, jer na tom tržištu vide veliki potencijal.

“Najnoviji projekat je proširenje Infinuma na Crnu Goru, gdje u iduće dve godine planiramo da rastemo na nekih 60-ak ljudi, koji će većinom biti fokusirani na razvoj, a nešto manje na dizajn softvera. Crna Gora ima odlične tehničke fakultete i visoko-obrazovane ljude, i tu u zapošljavanje u iduće dve godine planiramo investiciju od oko 3 miliona eura”, najavljuje operativni direktor Infinuma.

Uz Crnu Goru, aktivno rade i na razvoju brenda u zapadnoj Evropi te ekspanziji na tržištu Velike Britanije, čemu dodaje i da “na oku držimo i razne razvojne centre po Evropi, gdje planiramo da etabliramo Infinum kao kvalitetnog partnera za razvoj digitalnih proizvoda”.

U 2020. su, kako otkriva, ostvarili prihod od oko 100 miliona kuna, što je bilo 22 odsto više nego u 2019, a nastavak rasta očekuju i u 2021.

“Želja nam je da Infinum ove godine nastavi trend rasta s dodatnih 25 odsto. Kada pridodamo dva sestrinska preduzeća, Porsche Digital Croatia i Productive, računamo da će zajednički prihod u 2021. iznositi 150 do 160 miliona kuna (oko 20 miliona eura)”, iznosi Kapraljević.

“Infinum je danas globalna kompanija i većina naših klijenata je u zapadnoj Evropi ili SAD-u, a proizvode i tehnologije na kojima radimo koriste milioni korisnika širom svijeta. To je nešto što zaista veseli, ali mislim i da motiviše ljude”, kaže Kapraljević.

Comments are closed.