remote work, rad od kuće, rad na daljinu

Preduzeće na klik do 2024.

Podijeli

Elektronska registracija preduzeća podrazumijeva da se cjelokupan proces osnivanja preduzeća (od rezervacije imena do momenta kada preduzeće može da obavlja pravne radnje), odvija elektronski. S tim u vezi, u toku je izrada jedinstvene elektronske prijave za registraciju, navedeno je u Programu ekonomskih reformi Crne Gore od 2022. do 2024. godine.

Dokument je objavljen na sajtu Vlade.

“U prethodnom periodu brojne su aktivnosti realizovane na unapređenju procesa registracije preduzeća. U tom smislu, u toku je izrada jedinstvene elektronske prijave za registraciju. Osim toga, od 25. decembra 2020. godine, putem linka https://efirma.tax.gov.me omogućena je elektronska registracija jednočlanog društava sa ograničenom odgovornošću za osnivače rezidente uz minimalni kapital od jedan euro, u kojem su osnivač i izvršni direktor jedno isto lice, uz priloženu elektronski potpisanu dokumentaciju”, navodi se u dokumentu.

Cilj je, kako se navodi, pružiti brže, jeftinije i transparentnije usluge privrednicima.

“Uvođenje elektronske registracije za osnivanje privrednog društva je značajan korak u digitalizaciji postupka otvaranja preduzeća koji je sada dodatno olakšan i pojednostavljen. Planirano je i dodatno unapređenje ovog servisa kojim će se omogućiti registracija svih privrednih subjekata i online”, piše u Programu ekonomskih reformi za Crnu Goru od 2022. godine do 2024. godine.