Delta City, Podgorica

Big najavljuje još četiri tržna centra u Crnoj Gori i 2.000 novih radnih mjesta

Podijeli

Izraelska kompanija Big shopping centers group, koja je u februaru kupila tržni centar Delta u Podgorici, planira da otvori četiri dodatna retail parka u Crnoj Gori, što bi moglo omogućiti otvaranje 2.000 radnih mjesta.

Kompanija je nedavno preuzela i City Mall, šoping centar u neposrednoj blizini Delta City-ja. Čitaj više

Predsjednik Odbora direktora Big shopping centers groupa, Eitan Bar Zeev, na sastanku sa ministrom finansija, Aleksandrom Damjanovićem i počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu, Nimrodom Rinotom, je potvrdio da je kompanija zainteresovana da proširi ulaganja.

On je dodao da je planirano da retail parkovi budu otvoreni u primorskom i kontinentalnom dijelu Crne Gore.

Rinot je ocijenio da Crna Gora ima veliki neiskorišćeni potencijal i prenio interesovanje izraelskih kompanija za ulaganje u crnogorski turizam, trgovinu i energetski sektor, odnosno obnovljive izvore energije.

Damjanović je poručio da je namjera Vlade da obezbijedi povoljniji biznis ambijent u skladu sa zakonskim okvirom, saglasno agendi koju Crna Gora ima na putu članstva u EU. On je zahvalio na interesovanju i dodao da su svi kredibilni investitori dobrodošli, kao i da nova radna mjesta znače mnogo za crnogorsku ekonomiju.