google search, mobile phone, smart phone

Google je unaprijedio jednu od svojih najboljih prečica za pretraživanje

Podijeli

Google pretraživanja s navodnicima postala su mnogo korisnija ako tražite tačno mjesto na kojem se tražene riječi pojavljuju na stranici.

Internetski div je, kako piše Engadget, ažurirao pretraživanja bazirana na citatima koja pokazuju tačno gdje ćete pronaći tekst koji tražite. Sada nećete morati da listate kroz ogroman dokument samo da biste pronašli pravu frazu.

Ipak, postoje određena ograničenja. Pretrage s navodnicima mogu dati rezultate koji nijesu vidljivi (kao što su oznake meta opisa) ili se prikazuju samo u web adresama i linkovima u naslovime. Možda nećete vidjeti sva spominjanja u isječku ni ako su predaleko u rezultatima.

Generalno, vidjećete podebljana spominjanja na radnoj površini, a uopštee nećete vidjeti istaknuto za specijalizovana pretraživanja i rezultate (kao što su pretraživanja slika i video snimci). Možda ćete morati upotrijebiti dodatnu opciju pretraživanja na stranici browsera, da biste prešli na relevantne ključne riječi, mada ni to ne zahtijeva poseban napor.

Kompanija je unapređenje opcije okarakterisirala kao odgovor na upite korisnika. U prošlosti, Google je oklijevao da izradi posebne isječke za ova pretraživanja jer dokumenti nijesu uvijek davali čitljive opise.

banner konkurs ministarstvo kulture i medija

Foto: Arkan Perdana on Unsplash