Linda Yaccarino, Twitter CEO

“Globalni gradski trg”: Twitter želi da postane najtačniji izvor informacija u realnom vremenu

Podijeli

Nova izvršna direktorica Twittera Linda Jakarino iznijela je svoje prve planove za kompaniju sedam dana nakon što je preuzela rukovodeće mjesto.

U nekoliko mailova koje je proslijedila zaposlenima Twittera, direktorica je ponovila ciljeve Ilona Maska o tome kako se Twitter mora transformisati u globalni “gradski trg”.

“Rekla je da će to pomoći da se civilizacija pomakne naprijed kroz nefiltriranu razmjenu informacija i otvoreni dijalog o stvarima koje su nam najvažnije”, piše BBC, prenosi SEEbiz.

Naglasila je i da je cilj i misija kompanije da postane najtačniji svjetski izvor informacija u realnom vremenu.

“Od istraživanja svemira do električnih vozila. Ilon je znao da je ovim industrijama potrebna transformacija, pa je to učinio. U posljednje vrijeme postaje sve jasnije da globalni gradski trg treba transformaciju”, napisala je nova direktorka.

Jakarino je u obraćanju zaposlenima rekla da je Twitter “na ivici ispisivanja istorije”.

“Morate iskreno vjerovati i naporno raditi za to. Imamo priliku da stvorite nova partnerstva i zajedno izgradite nešto što može promijeniti svijet. Vi ste stvoreni za ovo. Uspjeh ‘Twittera 2.0’ sva je naša odgovornost”, rekla je.

Jakarino je službeno preuzela ulogu direktorke 6. juna, a Mask je rekao da će pomoći u izgradnji aplikacije za sve građane.