Mobilni šok: Crnogorski Telekom povećava cijene od 1. decembra

Crnogorski Telekom će od 1. decembra povećati cijene i način tarifiranja u mobilnoj telefoniji, najavljeno je iz kompanije.

Poskupiće i dodatni paketi kablovske televizije Extra TV.

Kako se vidi iz tabela objavljenog na kompanijskom sajtu, cijene brojnih paketa mobilne telefonije uključujući i internet usluge, poskupiće od 10 do 20 odsto.

Tako će osnovni paket mobilnih usluga, Smart 5, umjesto dosadašnjih 5,09 eura koštati 5,9 eura, dok će korisnici Smart 50 paketa umjesto 50,86 od 1. decembra za njega plaćati 51,9 eura.

Poskupiće i telefonski impulsi a promijenjen je i način tarifiranja sa sadašnjih 60/1 na 60 sekundi.

Kompletnu tabelu sa novim cijenama možete pogledati ovdje.

O ovim promjenama, Crnogorski Telekom je jutros počeo da obavještava korisnike SMS porukama.

Crnogorski Telekom, najveća telekomunikaciona kompanija u Crnoj Gori, u vlasništvu je Hrvatskog Telekoma. Kompanija godinama bilježi pad prihoda, koji je nastavljen i u prvoj polovini 2017. godine.

U tom periodu, kompanija je ostvarila 3,3 miliona manje prihode u odnosu na isti period prošle godine, dok je neto dobit smanjena za više od pet miliona.

„Smanjenje prihoda je vezano za efekte regulacije maloprodajnih i veleprodajnih cijena, povećane konkurencije na tržištu fiksnog pristupa, ubrzane supstitucije fiksne telefonije i smanjenog obima dolaznog saobraćaja“, saopšteno je iz kompanije povodom tih poslovnih rezultata.

oktobar 31, 2017 at 11:23 am