Debakl s Galaxy Note 7 prošle godine nije ostavio traga na Samsungu

Samsung Galaxy Note 7 i eksplozije koje su ga obilježile davna su prošlost za južnokorejsku kompaniju jer se u ovoj godini bilježe sjajni rezultati poslovanja, koji potvrđuju da se debakl odavno zaboravio i sanirao.

Naime, u trećem kvartalu očekuju se prihodi od 54,7 milijardi američkih dolara i profit od 12,8 milijardi dolara, piše ICTbusiness.

Prije godinu dana u isto vrijeme na naplatu je došla katastrofa s Note 7 pa je Samsung zabilježio profit od pet milijardi dolara, što je bilo za 2,78 milijardi slabije nego u kvartalu ranije. No, to je bila greška na kojoj se očito mnogo naučilo pa sad u Samsungu zadovoljno trljaju ruke, a imaju i zašto.

Galaxy S8 i S8+ potvrdili su se kao sjajni pametni telefoni, a phablet Note 8 je dokazao da ljudi jedva čekaju takav uređaj te ih ne zanima što se dogodilo s prethodnikom. Uz to, kompanija sjajno posluje i na drugim nivoima, a posebno kad se radi o displejima za pametne telefone. Jer, Apple je prešao na OLED i glavni mu je dobavljač Samsung. Odnosno, trenutno zapravo i jedini.

Najavljuje se i revolucija s Galaxy S9 pa će biti zanimljivo pratiti dalji rat na tržištu između Samsunga i Applea.

novembar 22, 2017 at 2:02 pm