Predstavljamo litecoin – kriptovalutu koja je sve jača

Podijeli

Mnogi misle da je bitcoin jedina kriptovaluta na svijetu koja stvara talase na tržištu, ali posljednjih dana sve je uočljiviji litecoin, relativno nov igrač u svijetu koji je u posljednja 24 sata ojačao 29 odsto.

U pitanju je ogroman skok i od početka godine vrijednost mu je porasla čak 4,315 odsto.

Samo prošlog četvrtka, litecoin je skočio sa 90 do 100 dolara na 120 do 130 dolara, što je rast od 38 odsto u samo devet sati, a od tada je ojačao još više i sada vrijedi 186,87 dolara.

Analitičari smatraju da postoje brojni razlozi za jačanje litecoina, a među njima je i izlazak bitcoina na berzu CBOE, koji je izazvao pravu pometnju među investitorima.

Jačanje litcoina pokazuje da bitcoin ima tendenciju da znatno utiče na trgovanje drugim kriptovalutama.

Budući da nakon početnog entuzijazma na berzi, rast bitcoina počinje da slabi, litecoin bi se mogao dokazati kao privlačna alternativa za brže ulaganje i niže troškove transakcija.

Forbes piše da je i Coinbase, brokerska usluga kriptovaluta, postala aplikacija broj jedan na Apple Storeu, preuzimajući vođstvo od YouTube-a.

Coinbase omogućava posredovanje za transakcije bitcoinom, ethereumom i litecoinom, što očito favorizuje te valute.

Povećana medijska pažnja na litecoinu mogla bi takođe biti uzrok stalnog porasta cijene; Charlie Lee, kreator litecoina, opisuje valutu kao onu koju treba koristiti za brze transakcije i dnevnu upotrebu.

Bez obzira na razloge, ovaj decembar će biti mjesec za proslavu u zajednici litecoina, jer je to jedan od najvećih mjeseci u istoriji ove kriptovaluta.