Nova hrvatska investicija u Srbiji

Podijeli

Hrvatska kompanija Altpro zainteresovana je za investiranje u Inđiji, objavljeno je na sajtu te opštine nakon posjete Zagrebu predsjednika opštine Inđije Vladimira Gaka tokom koje se susreo sa direktorom te kompanije Zvonimirom Vidukom.

Altpro se bavi proizvodnjom i razvojem signalno-sigurnosne opreme za željeznička vozila i infrastrukturu. Najveći dio zaposlenih čini visokokvalifikovana radna snaga, a njihovi proizvodi su rasprostranjeni u 47 država svijeta.

Viduka je predstavio proizvodni program kompanije i strategiju razvoja u narednom periodu. Kao jedan od ciljeva, Viduka je istakao širenje proizvodnih kapaciteta u Srbiji i osvajanje novih tržišta.

Rukovodstvo kompanije izrazilo je želju da posjeti opštinu Inđija kako bi se na licu mjesta uvjerili o svim prednostima koje srpska opština nudi zainteresovanim investitorima.

Gak je istakao da potpuno opremljena industrijska zona i povoljan geografski položaj izdvajaju Inđiju kao najbolje mjesto za ulaganje u Srbiji.

Kao dodatnu povoljnost, Gak je naveo podatak da u prečniku od 50 kilometra živi preko tri miliona stanovnika, što predstavlja neiscrpan izvor radne snage svih profila.