Alumroll kupuje Preradu KAP-a za 4,6 miliona eura?

Podijeli

Na tender za prodaju imovine Prerade, bivšeg pogona Kombinata aluminijuma (KAP), stigla je jedna ponuda, koju je dostavila podgorička firma Alumroll.

Tender za prodaju raspisan je nakon što je raskinut kupoprodajni ugovor sa Unipromom, podsjeća Dan.

Zainteresovani su ponude mogli dostavljati do utorka, dok je njihovo otvaranje zakazano za petak u prostorijama podgoričkog Privrednog suda.

Firma Alumrol je, prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, osnovana 19. februara, sa ukupnim kapitalom od jednog eura. Osnivač, izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik preduzeća je Sasha Jovanovski.

Stečajna uprava Prerade raspisala je krajem januara tender za prodaju imovine, po cijeni od 4,59 miliona eura.

Predmet prodaje je nepokretna i pokretna imovina, koju čini Fabrika valjaonica sa livnicom trake, odnosno građevinski objekti sa zemljištem, pripadajućom infrastrukturom i opremom za proizvodnju livene aluminijumske trake iz tečnog metala, kao i Valjački stan za proizvodnju hladno valjane aluminijumske trake sa pripadajućom opremom.

Tender za prodaju raspisan je nakon što je stečajna uprava Prerade raskinula kupoprodajni ugovor sa Unipromom, koji nakon četiri godine nije uplatio preostalih 1,1 milion eura za kupovinu Valjačkog stana i Livnice za trake.

Uniprom biznismena Veselina Pejovića je bespovratno izgubio 400 hiljada eura uplaćenih još 2014. godine na ime prve rate.

Pejović je 2014. godine ponudio 1,5 miliona eura za Fabriku valjaonice sa livnicom trake.