Ryanair stiže i u Banjaluku: Od novembra letovi ka Belgiji i Njemačkoj

Podijeli

Najveća evropska low cost kompanija Ryanair saopštila je danas da će prve letove iz Banjaluke pokrenuti od novembra, i to do Brisela i Memingema u Njemačkoj. Na obje linije Ryanair će letjeti dva puta sedmično, a prema zimskom redu vožnje za 2018. godinu.

Karte od 19,99 eura za ove dvije destinacije će biti dostupne već danas na sajtu Ryanaira, saopštili su iz ove kompanije. Rezervacije će biti omogućene do srijede (25. april) u ponoć.

“Ovo je veliki dan za naš aerodrom, Grad Banjaluku, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu. Naši građani će imati mogućnost da, preko Brisela i Memingena, naprave konekciju sa više od 90 destinacija u nekoliko evropskih država. Mladi ljudi će više putovati, a naši prijatelji iz Evrope će moći mnogo lakše da dođu kod nas i da otkriju ljepote Banjaluke i banjalučkog regiona, privlačnost naših jedinstvenih rijeka i planina, kao i gostoljubivost našeg naroda”, rekao je direktor Aerodroma Banjaluka Duško Kovačević.

Kako je ranije danas pisao EX-YU Aviation, Ryanair je još 2006. pregovarao sa banjalučkim aerodrom, ali bezuspješno. Svojevremeno je pregovarao i sa aerodromima u Mostaru i Tuzli o potencijalnim linijama, kada su za aerodrom u Tuzli predlagani letovi sa Hahna i Weeza.

Banjalučki aerodrom se protekli period borio da privuče dodatne aviokompanije, uz letove koje ima ka Beogradu i čarter let ka Antaliji koji će krenuti od juna. Vode se i pregovori za uvođenje čarter linije ka Tivtu.

U prvom kvartalu aerodrom je uslužio nešto više od 3.000 putnika, što je pad od 13,8%.