Vlada gradi 849 stanova za bezbjednjake, trošak 400.000 eura

Podijeli

Vlada je danas usvojila Informaciju o obezbjeđivanju novčanih sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Policijskoj akademiji.

Trenutno se gradi 549 stambenih jedinica za potrebe zaposlenih u ovim organima i to u Podgorici objekat sa 289 stanova, u Budvi 102 stambene jednice, Nikšiću 140 stanova, na Žabljaku 19 stanova itd. kao i da je u naredniom periodu planirana izghradnja 50 stanova u Pljevljima, 20 na Cetinju, 24 stambene jedinice u Danilovgradu, 26 stanova u Ulcinju i 180 u Baru, što znači da će u roku od dvije godine biti izgrađeno ukupno 849 stnova za potrebe zaposlenih u ovim službama.

Data je saglasnost na Predlog sporazuma o obezbjeđivanju novčanih sredstava za podršku u rješavanju stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti, a Ministarstvo finansija je zaduženo da, na ime podrške u rješavanju stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti, za 2018. godinu obezbijedi 400.000 eura iz tekuće budžetske rezerve.

Vlada je donijela Strategijski pregled odbrane Crne Gore čijom implementacijom će se obezbijediti pokretne, održive i adekvatno opremljene jedinice, sposobne da samostalno i u saradnji sa saveznicima brane nezavisnost, suverenitet i državnu teritoriju Crne Gore; doprinose odbrani saveznika; učestvuju u međunarodnim misijama i operacijama podrške miru i pruže podršku civilnim institucijama prilikom suprotstavljanja različitim vrstama izazova, rizika i prijetnji nevojne prirode.

CdM