Bezos kupio tri stana na Menhetnu za 80 miliona dolara

Podijeli

Iako je Amazon odustao od sjedišta u Njujorku, šef kompanije i najbogatiji čovjek svijeta Džef Bezos odlučio je da se stacionira upravo tamo, pa je na Menhetnu kupio tri stana za cijenu od ukupno 80 milijuna dolara.

Bloomberg javlja da tri stana zajedno, odnosno penthouse i dva sprata ispod njega, imaju 12 spavaćih soba i protežu se na više od 1.600 metara kvadratnih.

Troetažni penthouse ima pet spavaćih soba, šest kupatila ali i odvojeni sedmorosobni apartman, navodi CNBC.

Sami apartman ima privatnu spavaću sobu, dvije sobe za oblačenje, dva kupatila, dnevni boravak i kancelariju, kao i nekoliko ormara, prelijepe poglede (kupatilo gleda na Empire State Building) te privatnost od ostatka doma.

Drugi sprat penthousea ima lounge koji vodi na terasu koja se proteže na gotovo 500 kvadrata, dok se na samom vrhu nalazi tzv. opservatorija, odnosno soba okružena staklenim zidovima, a izlazi na vlastitu terasu s pogledom na sjeverni, istočni i južni Menhetn, prenosi Jutarnji list.

Iako ga je Bezos platio 58 miliona dolara, kada je tek stavljan na tržište krajem 2017, penthouse je koštao 73,8 miliona dolara. Dodatna dva stana šef Amazona platiće ukupno 28,5 miliona dolara.

No, budući da Bezos prema Bloombergovom indeksu milijardera “teži” 108,3 milijarde dolara, a prije otprilike godinu i po postao je najbogatiji čovjek na svijetu, njemu je to uistinu sitnica.

Uz to, kako je objasnila brokerka Dona Olshan, ovdje je jednostavno riječ o “kupovanju onoga što najbogatiji čovjek na svijetu danas želi kupiti”.

“Ako ste ekstremno bogati, zanimljivi i puno putujete, jednostavno morate imati stan u Njujorku. To je na listi stvari koje prije smrti morate kupiti”, smatra Olshan.

Pogledajte kako izgleda nova Brodova “gajba”: