Emil Tedeschi, Emil Tedeski, Atlantic Grupa

Tedeski osnovao firmu koja će mu voditi lične i porodične investicije

Podijeli

Većinski dioničar regionalne kompanije Atlantic Grupa, Emil Tedeski, prenio je svoje dionice iz ove na novoosnovanu firmu MYBERG d.o.o, objavila je Grupa preko Zagrebačke berzu.

U saopštenju se precizira da je Tedeski 29. jula 2022. potpisao Ugovor o prenosu dionica kojim je sve svoje dionice Atlantic Grupe d.d., a koje čine 50,2% osnovnog kapitala kompanije, prenio na novoosnovano društvo sa sjedištem u Zagrebu.

MYBERG d.o.o. osnovao je Emil Tedeski kao jedini osnivač, uz osnivački ulog od 1,5 miliona kuna (oko 200.000 eura) juna ove godine, prenose zagrebački mediji.

MYBERG d.o.o. će, dodaje se u saopštenju objavljenom na web stranicama Atlantic grupe, osim kao društvo za upravljanje portfeljem u kojem su dionice Atlantic Grupe d.d., u budućnosti voditi brigu i o drugim ličnim i porodičnim investicijama Emila Tedeskija.

Atlantic Grupa je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila rast prihoda od 11 odsto, dok je neto dobit pala za 23 odsto u odnosu na isti period prošle godine, na 167,4 milijuna kuna (22,3 miliona eura), navodi se u saopštenju kompanije.

Grupa je ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 2,99 milijardi kuna, što u odnosu na isto razdoblje lani rast od 11 odsto.