mastercard, kartice, platne kartice

Mastercard postao dobavljač digitalnog identiteta u Velikoj Britaniji

Podijeli

Mastercard je sertifikovan prema Okviru povjerenja za digitalni identitet i dobio je atribute Ujedinjenog Kraljevstva (DIATF) kao dobavljač identiteta.

Mastercardova ID aplikacija, koja je dostupna u velikim prodavnicama mobilnih aplikacija, daje potrošačima veći izbor u načinu na koji će dokazati svoj identitet bilo da započinju novi posao, kupuju, iznajmljuju stan ili se prijavljuju na fakultet.

Usluga, kako navodi Finextra, koristi Mastercardovu globalnu mrežu i praksu privatnosti podataka, održavajući potrošačima kontrolu nad svojim podacima, tako da ljudi mogu birati koje informacije će pružiti, kome i kada.

Sertifikovane organizacije poput Mastercarda mogu raditi jedna s drugom, osiguravajući da su digitalni atributi i identiteti tačni i pouzdani. Regulatori sprovode godišnje procjene kako bi potvrdili da ispunjavaju zahtjeve DIATF-a.

“Dobijanjem sertifikata u Velikoj Britaniji, Mastercard može sarađivati ​​s privatnim i javnim sektorom kako bi ponudio ID,” kaže Sara Klark, viša potpredsjednica u Mastercardu za digitalni identitet.

Mastercard globalno povećava ID od 2019. godine, najavljujući nekoliko pilota i globalna partnerstva sa Samsungom i Microsoftom. U protekle dvije godine, Mastercard se takođe uspješno udružio s Optusom, jednom od najvećih telekomunikacijskih kompanija u Australiji, kako bi osigurao ID za više od 600.000 svojih klijenata.