JPMorgan Chase

“Morate biti vidljivi, sastajati se s klijentima”: JPMorgan traži od generalnih direktora da se vrate u kancelarije svih pet dana u sedmici

Podijeli

Američka investiciona grupacija JPMorgan Chase saopštila je svojim izvršnim direktorima da sada moraju biti u kancelariji svakog radnog dana, čime je prekinuta praksa hibridnog rada koja je nastala tokom pandemije.

„Naši lideri igraju ključnu ulogu u jačanju kulture Grupe i vođenju našeg poslovanja“, rekao je operativni komitet banke u dopisu izvršnom osoblju u koji je portal Investitor imao uvid.

„Oni moraju biti vidljivi na poslu, moraju se sastajati s klijentima, potrebno je da podučavaju i savjetuju i uvijek bi trebalo da budu dostupni za hitne povratne informacije i improvizovane sastanke. Potrebni su da vode primjerom, zbog čega tražimo od svih generalnih direktora da budu u kancelariji pet dana u sedmici”, jasan je Komitet.

Firme sa Wall Streeta, poput kompanija širom korporativne Amerike, preispituju svoja pravila rada od kuće kako se pandemija Covid-19 povlači. U njujorškom JPMorganu, zaposleni u filijalama banaka za stanovništvo i u obradi čekova moraju biti svakodnevno, dok je drugima dozvoljeno da koriste prednosti hibridnog modela rada. Ipak, kako piše Bloomberg, ti ​​radnici moraju biti tri dana u sedmici osim ako nemaju odobrenje višeg menadžmenta.

„Većina vas prati svoje hibridne modele, ali postoji određeni broj zaposlenih koji ne ispunjavaju očekivanja dok rade na daljinu i to se mora promijeniti“, rekao je operativni komitet.

“Vi ste odgovorni za ispunjavanje zahtjeva hibridnog modela. Vaš menadžer je odgovoran za osiguranje ispunjenja zadataka u ličnom prisustvu, a u slučajevima kada nijesu, preduzimaju odgovarajuće korake upravljanja učinkom, koji bi mogli uključivati i ​​korektivne mjere”, upozorili su.

Investitor