Petram Resort & Residences

Jadran ima novu zvijezdu: Otvoren Petram, rizort vrijedan više od 100 miliona eura

Podijeli

Petram Resort & Residences donosi novost u hrvatski turizam i ponudu Istre, kao jedinstveni hotelsko-rezidencijalni kompleks s integrisanim premium sadržajima i uslugama koje garantuju iskustvo odmora s pet zvjezdica.

Petram je svečano otvoren u četvrtak veče u Savudriji, uz prisustvo velikog broja zvanica iz društvenog i javnog života.

Riječ je o novoj velikoj investiciji MK Grupe u hrvatski turizam, vrijednoj preko 100 miliona eura, koja je realizovana u partnerstvu s Aleksandar Grupom. U susjednom Portorožu, MK Group ima još jedan hotel pod brendom Kempinski, kao i aerodrom.

Kompleks se prostire na gotovo 85.000 m2 i sadrži 55 vila i 197 apartmana modernog dizajna, izgrađenih prema najvišim standardima zelene gradnje. Uz smještajne kapacitete koji se mogu iznajmiti ili kupiti, u sklopu resorta gostima su na raspolaganju tri restorana, dva bazena, plaža, wellness i sportski sadržaji te upravljanje nekretninama uz 24-satnu podršku.

Zaštitni znak Petrama je najduži infinity krovni bazen u Evropi i drugi na svijetu (poslije Singapura), dug čak 105 metara.

U projektu izgradnje Petram Resorta u protekle dvije godine učestvovalo je više od 100 građevinskih kompanija, više od 60 dobavljača različite opreme te više od 1.700 radnika. Ovo je druga velika investicija MK Grupe na području Savudrije, gdje već uspješno posluje hotel Kempinski Adriatic, koji je u vlasništvu ove kompanije.

Službenom otvaranju Petram Resort & Residences prisustvovao je i Vili Bassanese, gradonačelnik Grada Umaga, koji je u govoru istakao: “Koristi koje projekt Petram Resort nosi, kao što su uticaj na zaposlenost, korišćenje vrhunskih autohtonih proizvoda, na gourmet i sportski turizam, jesu u konačnom benefiti cijele zajednice”.

U ime investitora MK Group i Aleksandar Group govorio je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group. „Ovaj projekat sinergija je bogatog iskustva koje Aleksandar Grupa ima u graditeljstvu s preko 2 miliona izgrađenih kvadratnih metara i stručnosti MK Grupe koja već 15 godina posluje u sektoru luksuznih hotela. Ušli smo u ovaj projekat vjerujući u potencijal Savudrije, a Petram je za nas postao simbol nove, kosmopolitske Istre. Vjerujemo da smo svojim ulaganjem doprinijeli daljem razvoju ove destinacije“, rekao je Janković.

Pogledajte kako je bilo na otvaranju:

Petram Resort & Residences
Petram Resort & Residences