radnik, otkaz, fire, walk, šetnja

LinkedIn otpušta 668 zaposlenih

Podijeli

Microsoftov LinkedIn saopštio je u ponedjeljak da će otpustiti 668 zaposlenih u svojim timovima za inženjering, kadrove i finansije u drugom krugu ukidanja radnih mjesta ove godine, usred usporavanja rasta prihoda.

Smanjenje, koje pogađa više od 3% od 20.000 zaposlenih, doprinosi desetinama hiljada gubitaka radnih mjesta ove godine u tehnološkom sektoru zbog neizvjesnih ekonomskih izgleda, navodi The Guardian.

„Dok prilagođavamo naše organizacione strukture i pojednostavljujemo donošenje odluka, nastavljamo da ulažemo u strateške prioritete za našu budućnost, kako bismo osigurali da nastavimo da isporučujemo vrijednost za naše članove i klijente,“ saopštio je LinkedIn na blogu u ponedjeljak.

Tehnološki sektor je otpustio 141.516 zaposlenih u prvoj polovini godine u poređenju sa oko 6.000 ljudi prije godinu dana, prema podacima firme za zapošljavanje Challenger, Grey & Christmas.

LinkedIn zarađuje putem prodaje oglasa i naplatom pretplate profesionalcima za zapošljavanje i prodaju koji koriste mrežu za pronalaženje odgovarajućih kandidata za posao.

U četvrtom kvartalu fiskalne 2023. godine, LinkedIn-ov prihod je porastao 5% u odnosu na prethodnu godinu, u poređenju sa 10% u prethodnom kvartalu.

Microsoft je naveo usporavanje zapošljavanja zajedno sa padom potrošnje na oglašavanje kao prepreku za LinkedIn, iako mreža nastavlja da dodaje nove članove svojoj zajednici od 950 miliona.

LinkedIn je u maju odlučio da otpusti 716 radnika u timovima za prodaju, operacije i podršku kako bi pojednostavio svoje poslovanje i pojednostavio donošenje odluka.